Home Новини Заява УГСПЛ щодо поширеної в пресі інформації про позицію Спілки по свободі...

Заява УГСПЛ щодо поширеної в пресі інформації про позицію Спілки по свободі мирних зібрань

19
0

119 квітня багато ЗМІ поширили інформацію Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест!» під назвою «У Януковича планують обмежити свободу протестів в Україні».

З цього повідомлення складається чітке уявлення, що Українська Гельсінська спілка з прав людини підтримує звернення та виголошену позицію.

Цим зверненням ми заявляємо, що УГСПЛ не має відношення до цього звернення, воно не розроблялося та ніяким чином не погоджувалося із нашою організацію.

Більше того, УГСПЛ притримується відмінної позиції щодо закону про свободу мирних зібрань. Ми переконані, що необхідно якнайшвидше ухвалити спеціальний закон про свободу мирних зібрань, що відповідав би міжнародним стандартам у сфері прав людини. Проект закону, що підтриманий Координаційною радою з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України, більшою мірою відповідає таким стандартам і може стати основою для успішного досягнення поставленої правозахисниками цілі.

Ми закликаємо громадські організації та  активістів припинити маніпулювати позицією УГСПЛ щодо закону про свободу мирних зібрань, а ЗМІ та журналістів врахувати, що заяви Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест!» не мають нічого спільного із позицією УГСПЛ.

Також ми хотіли нагадати, що організація Всеукраїнське громадське об’єднання «Інститут Республіка», котра є засновником  Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест!», неправомірно видає себе за члена Української Гельсінської спілки з прав людини. Членом УГСПЛ є Інститут економіко-соціальних досліджень “Республіка”. Звертаємо увагу на те, що користуючись схожою назвою, Всеукраїнське громадське об’єднання «Інститут Республіка» не в перший раз видає себе за члена УГСПЛ.

http://helsinki.org.ua/index.php?id=1366369092